1. Strona główna
  2. chevronMarki opon samochodowych
  3. chevronMichelin
  4. chevronX-Ice XI2
X-Ice XI2
Michelin

Opony Michelin X-Ice XI2

Nordyckie
X-Ice XI2
Michelin

Opony Michelin X-Ice XI2

Nordyckie
Premium
73
rezulteoSCORE
73
rezulteoSCORE
Premium
Wpisz rozmiar opon
chevron

Wybierz rozmiar

Zobacz więcej opon Michelin
chevron

Test

Bezpieczeństwo

Hamowanie na suchej nawierzchni
7.7 / 10
Hamowanie na mokrej nawierzchni
2 / 10
Przyczepność na mokrej nawierzchni
6.1 / 10
Akwaplaning
5.8 / 10

Oszczędność

Brak oceny
Żywotność
Brak oceny
Oszczędność paliwa
6.1 / 10

Komfort

Absorbowanie wstrząsów
7.8 / 10
Przyczepność
8 / 10
Hałas toczenia
10 / 10

Śnieg

Hamowanie na śniegu
8.4 / 10
Przyspieszanie na śniegu
8.6 / 10

Lód

Hamowanie na lodzie
9.5 / 10
Przyspieszanie na lodzie
8.7 / 10

Właściwości

Marka
Michelin
Model
X-Ice XI2
Homologowana
N/A
Rodzaj pojazdu
Samochód osobowy
Styl jazdy
UHP
Sezon
Nordyckie
Kolcowane
nie
Do kolcowania
nie
3PMSF
tak
Runflat
nie
Ekologiczne
tak
Asymetryczne
nie
Kierunkowe
tak
Z rantem ochronnym
nie
Seal
nie
KrajeŹródłoDataNumer
  • SEAFTONBLADET10/2008N/A
  • RUZA RULEM10/2008N/A
  • RUAUTOREVIEW200818
  • SETEKNIKENS VARLD200822
  • UAAUTOCENTRE200842
  • SEAFTONBLADET11/2009N/A
  • FITEKNIIKAN MAAILMA200917
  • UAAUTOCENTRE200942
  • RUZA RULEM10/2010N/A
  • RUAUTOREVIEW201018
  • RUAUTOREVIEW201019
  • UAAUTOCENTRE201042
  • RUZA RULEM09/2011N/A
  • SEAFTONBLADET10/2011N/A
  • SEVI BILAGARE11/2011N/A
  • FITEKNIIKAN MAAILMA201117
  • RUAUTOREVIEW201120
  • UAAUTOCENTRE201144
  • RUAUTOREVIEW10/2012N/A
  • RUZA RULEM10/2012N/A

Co to jest rezulteo SCORE?

Podstawowe parametry użytkowe opon ocenia się w 3 kategoriach: oszczędność, komfort i bezpieczeństwo. Końcową ocenę (rezulteo SCORE) wylicza się przy użyciu stosownych współczynników. W przypadku opon zimowych, oprócz powyższych trzech kryteriów dodatkowo brane są pod uwagę oceny zachowania na oblodzonej i zaśnieżonej nawierzchni. Współczynnik oblicza się w zależności od klasy opon: ekonomicznej, wysokowydajnej, sportowej.

Dowiedz się więcej